8 Aralık 2012 Cumartesi

Yeni Minikler





 Kedicik dışındakiler 6.8 X 7.2 cm büyüklüğünde arkadaşlar. Boncuk büyüklüğü ve işlemede en-boy sayısı aynı olmasına rağmen böyle hafif bir dikdörtgenlik var.Kedicik 7.7 X 12.4 cm.Biliyorum çok görüldü bu tatlı varlık ama yapmadan duramadım, hem zaten "kara kedi" versiyonu da yok galiba :)

Gece gece durmadım bir iş yaptım.Amacım minikleri paspartuya yapıştırıp,küçük ayaklar üzerinde masa süsü haline getirmekti. Gelgelelim paspartuyu ne kretuar,ne maket bıçağı ne de makasla düzgün kesemedim! Eee ne olacak pes mi edeceğim? hayır...o minikler masaya koyulacak hale gelecek! Birden aklıma geldi,birkaç tabaka hiç kullanmadığım kalın zımpara kağıdı vardı,öyle güzel ki pırıl pırıl :)) Hem de makasla bir güzel kesildiler, ohhh Allahım sana şükürler olsun.Kenarlarından yarım cm. pay bırakarak bir güzel yapıştırdım, ayağa yerleştirdim aman ne de güzel oldu.Keyifle uyudum,kalkınca tabii ki ilk işim gece marifetlerime bakmak oldu.Off olamaz... inanırmısınız bir tanesini doğru yapıştıramamışım! Hepsi eğri,o kadar da milim milim uğraşmıştım,gelgelelim astigmat başa dert ben neyime güvenip te gecenin bir vakti üstelik siyah üzerine siyah işlere kalkışırım!Kalkıştım ve bir kez daha dersimi aldım.Yine de, minik minik de olsa onca emek verdiğim cicilerimi sökmeden önce fotoğraflayayım istedim,bakarsınız sökülünce hiç kullanılmaz hale gelirler kıyamadım:)
Fotoğrafların tamamını görememe nedeniniz budur efendim...Photoscape ile kenarları kırpıldı :)
Sevgiler hepinize.

Sevgili Filiz'in yorumunu yanıtlarken, birden kaynak göstermediğimi hatırladım.
Çiçek; buradan
Patik ve Şeker; buradan
Kediciğin kaynağını malesef bulamadım.
Pati; naçizane bendenizin hayal ürünü.

24 yorum:

  1. Sevgili Gülden Hanım;

    Yaptığınız işlerin herbiri (astigmat problemine dayalı photoshop-a rağmen)beni yapan eller FGYapar diye bağır bağır bağırmaktalar.

    Paylaştığınız teknik probleme rağmen görebildiğim hem çok emek hem çok özen hem de çok sevgi var bu işlerin üzerinde.

    Bana kalsa nasıl oldularsa öyle bırakın derim, bozulmasınlar. Çünkü ekranın bu tarafından gerçekten çok güzel görünmekteler ayrıca çok romantik. İçim açıldı bakarken.

    Günaydın ve güzel geçecek bir haftasonu olması dileklerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydın Nurdan'cığım,o kadar kibar ve zarifsiniz ki çok teşekkür ederim varolunuz:)
      Galiba öyle kalacaklar,tekrar elime almak istemiyorum şimdilik.
      Sizin de haftasonunuz güzel geçsin,çalıştığınız için ne kadar kıymetlidir,sevgilerimle.

      Sil
  2. Ayyyyyy mahvolmadolar değil mi çok üzülürüm harika olmuşlar onlar, özellikle kediciğe bayıldımm Güldencim.. Yeşil gözlerine vurulduuuummmm çok şirinmiş...

    YanıtlaSil
  3. Henüz kağıttan çıkarma çabasına girişmediğim için mahvolmadılar Şenay'cığım üzülme.Biraz beklesinler bakalım,belki bıraktığım payları dibinden keserek kurtarabilirim.Çok dert de değil,ne yapalım sabırsızlık etmeseydim.
    Kedicik sahiden de kara kara çok tatlı oldu :)
    Hafta sonunun güzel geçmesi dileği ile...

    YanıtlaSil
  4. ya bunların her biri harika ,zahmetli ve çok güzeller :) neresinde teknik bir sorun var, çok başarılı ,muhteşem boncuk sanatı örneği.
    Ellerine ,gözlerine sağlık :) her biri sanat eseri...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Güzel Filiz'ciğim,işlemede teknik sorun yok da kağıda eğri yapıştırmışım.O da bütün görüntüyü bozmuş.Aslında bakayım nasıl olacak diye ilk defa bu işe kalkıştım,bir tanesinde deneyip bıraksaydım ertesi gün gündüz gözüyle doğru dürüst olacaktı.
    Çok teşekkür ederim güzel sözlerine,erittin beni:)Ama sanat demeyelim de zanaat diyelim Filiz,çünkü sadece pati benim tasarımım ki tasarım bile denemez çok basit birşey.Aaa bak şimdi kaynak göstermeyi unuttum ben,hemen ekleyeyim.
    Sevgiler kocaman yüreğine :)

    YanıtlaSil
  6. Tam anlamadım sorunu ama ben çok hata yaptığım için hatalı işlerden çok güzel sonuçlar alırım. Beni bekle,bir balkalım beraber elleme e mi bozulmasınlar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam Nalan'cığım,gelmeni sabırsızlıkla bekliyorum:)

      Sil
  7. Merhaba;işleriniz mükemmel oluyor.Çok güzeller;ellerinize sağlık.Böylece kalsın;bozulabilirler.İyi hafta sonları dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,ellemeyeceğim şimdilik zaten içimden de gelmiyor.Size de iyi hafta sonları...sevgimle.

      Sil
  8. Gülden hanım bu sabırsızlığı zaman zaman bende yaparım,dediğiniz gibi bir tanesini deneyip yapmakta fayda var ama bazen olmuyor,umarım halledebilmişsinizdir.Her biri ayrı güzel ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç dokunmadım Mehtap Hanım'cığım,aslında sanırım yapıştırdığım parçayı sökmektense tam dibinden keserek halledebilirim.Böylece boncuklar zarar görmez.
      Hayatın bütününe bakınca böyle şeyler aslında çok önemsiz kalıyor,sevgilerim sizinle...

      Sil
    2. Hemen ilave edeyim size yazmaya dün başlamıştım,birden ev trafiği artıverince sabaha sarktı,şimdi yeniden günaydın ve iyi pazarlar demek istedim:)

      Sil
  9. ben bayıldım hepsine. teknik hatayı da eminim halledersiniz. zaten hiçbirşey belli olmuyor. belli olan büyük emekle yapıldıkları. ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,sonradan biraz baktım da hallolacak gibi sevgili dshandmade,sevgiler size de.

      Sil
  10. Enfes olmuşlar, sakın bozma ablacım bence.. Ah o astigmat :) Göz yanılmalarımızın nedeni..
    Hem astigmatın hatırası olarak kalsınlar.. Ünlü ressam Monet'nin de şu an en beğenilen eserleri katarakt olduğu dönemde yaptıkları.
    Kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilun'cuğum canım benim,ne kadar sevindim seni gördüğüme :)
      Kocaman sevgiler benden de...

      Sil
  11. Yeni minikler çok güzeller :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Dilek Afiyon Avcı,sevgilermle..

      Sil
  12. Ay çok güzeller.. Helal olsun valla. Nasıl emek dolu, sevgi dolular. Anlattıklarında kendimi buluyorum bütün hobiciler gibi. İlle de bitirip yatmak,sabah kalkar kalkmaz önce yaptıklarıma bakmak, "olmamış" dediğim tarafları söküp yeniden düzenlemek.. Ve tabii ki astigmat :))
    Ah o astigmat.. Açı tanımaz ki. Gözlüğe rağmen sık sık hatalar yaparım.

    YanıtlaSil
  13. Sağol Gülsüm'cüğüm,gözlük çalışırken benim de hep gözümde ama neylersin oluyor böyle muzurluklar işte.

    YanıtlaSil
  14. Hepsi birbirinden şeker ama kara kedili ayrıca şeker. Emeğinize sağlık, ince ince uğraşmışsınız... Benim de astigmatım böyle oyunlar oynuyor kimi zaman ama yapacak bir şey yok :))

    YanıtlaSil
  15. Hoş geldiniz,çok sevindim sizi gördüğüme tatlı Laranın güzel annesi:))
    Beğeninize teşekkür ederim,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  16. Sizin yazılarınız düşmüyor benim reader sayfama neden anlamadım. Gelince görebildim ancak :) Asıl ben teşekkür ederim güzel sözleriniz için :)

    YanıtlaSil