21 Mayıs 2010 Cuma

ESKİ & YENİ

Kenar bordür olarak koyduğum  mavili çalışma, ilk boncuk denemelerimden.Yanlış hatırlamıyorsam boncuk dokuma tezgahları ile ilgili olarak Sevgili Sesiber 10marifette yayınlamıştı.Çok hoşuma giden bu örneği iğne-iplik-boncuk üçlüsü ile yapmıştım. Son çalıştıklarımdan ELİ BELİNDE ve İBRİK motiflerinden oluşan kolyemin fotoğrafını düzenlerken, süslemesinde katkısı oldu mavilimin:)
Üstteki KUŞ motifini de Sevgili Racine öğrencileri ile çalışmış.O da çok hoşuma gitmişti,boncuğa uyarlamak zevk oldu benim için.
Geleneksel Türk El Sanatları kapsamında çok güzel halı-kilim desenleri mevcut.Ama küçük parçalar çalışılmak istenince deseni oluşturmak biraz uğraştırıyor.Olsun... seviyorum bu işi :)
Teşekkürler Semyıl....Teşekkürler Sesiber....Teşekkürler Racine....
http://beraberblog.blogspot.com/

10 yorum:

  1. Ellerine sağlık güzelim, harika görünüyorlar, bunları takmak bile ayrı bir güzelliktir eminim. Ben de eski motifleri çok severim, kilimden çantamı ve bilekliğimi hala kullanırım. Sevgiler marifetli arkadaşım...

    YanıtlaSil
  2. beraber blogada yazdım şaheser resmen...

    YanıtlaSil
  3. Kuzum bunların hepsi satıldı mı?
    Neden Etsy'ye dükkan açmıyorsun? Daha önce de sordum galiba ama cevabı unuttum. Öyle güzeller ve Etsy'de filan böyle bir iş yapan hiç yok. Koysan çok güzel satarsın gibime geliyor.

    YanıtlaSil
  4. Çoook sağolun.Ben pek takı kullanamıyorum ama bu üçlülerden kullanacağım galiba:)

    YanıtlaSil
  5. Nedukcum satılmadılar.Etsy'de bir dukkanım var aslında ama hiç hayata geçiremedim.Ama hep aklımda sağol canım benim:)

    YanıtlaSil
  6. merhabalar el emeği göz nuru dökülerek hazırladığınız kolyeniz çok şık olmuş.kibritlerin üzerine desenler olurdu bende onların yok olmaması için kopyalamıştım kilim desenleri eski türk motifleri hala saklarım..şimdilerde yoklar maalesef ..türk el sanatlarımızı ve motiflerimizi sizlerin sayesinde gelecek nesillere aktarabileceğiz ne güzel..sevgi ve dostlukla..

    YanıtlaSil
  7. Bilge çok teşekkür ederim.Sizin kopyalayıp sakladığınız kibrit kutularındaki desenler de çok değerli,ne kadar duyarlısınız.Gelecek nesillere bir katkımız olursa ne mutlu:)
    Benden de gönül dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. tekrar yazmaya baslamaniza cok sevindim.yeni yazi var mi diye surekli bakiyordum blogunuza.
    takilar muhtesem olmus,herbiri ayri guzellikte.elinize saglik.bir de uzun uzun aralar vermeyin lutfen.ben bu blogu okumaktan zevk aliyorum :)))

    YanıtlaSil
  9. Çok teşekkür ederim Sena.Ne kadar güzelsiniz:)Benimde dileğim yazmak ve siz dostlarımla daha çok birlikte olmak.Emin olun buna gayret ediyorum.Sevgiler size :)

    YanıtlaSil
  10. Nerelerdesiniz. Epeydir görünmüyorsunuz. Umarım herhangi bir sorun yoktur. Güzel işlerinizi bekliyoruz.
    Sevgiler.
    <:))

    YanıtlaSil